YOGAKURSER 

Yogan för alla oavsett ålder, kön och krämpor.
Vi har erfarenhet av att anpassa yogan efter dig och din kropp.

Hösten 2023

Vi startar upp höstterminen v36 & håller på t.o.m v51 med uppehåll v44.

Lite längre ner på sidan hittar ni höstens schema samt mer information.
Pågående klasser går att hoppa på i mån av plats.

Anmälan: Via formuläret nedan eller klicka här.

Följs oss gärna på Instagram och Facebook  – så missar du inget!

YOGAFORMER

Yoga för stela män. Sensing Yinyoga för män i alla åldrar- yogalärare Ingo. Vi fortsätter med succéyogan även under våren. Många män i Kungsbacka har blivit mycket rörligare. Yogan är en spännande blandning av Yinyoga och Sensing Yoga och utförs sittandes eller liggandes.

 

Globalyoga  är en lite mer fysisk yogaform för 2000 talets människan utgår ifrån yogans olika rörelser och utförs i ett mjukt, lugnt flöde. Klasserna läggs upp med fokus på andetaget, sittandes, ståendes och liggande asanas. Vi avslutar varje klass med en stunds återhämtning och vila.  På klasserna blandar vi fysiska rörelser med mentala intentioner. I en värld där vi lever mycket i huvudet, behöver vi ibland stanna upp och fokusera på andetaget och den fysiska kroppen. Yogan kommer att stärka dig både mentalt och fysiskt. Alla kan vara med! 

Yinyoga är en återhämtande och mer meditativ yogaform . Yinyogan kännetecknas av passiva positioner, lätta, mjuka och utförda i stillhet och medveten närvaro. Vi stannar upp  i varje position  3-5 minuter vilket ger oss tid till att lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt vår fascia, bindväven, istället för muskler. Vår yinyoga är en restorativ yoga, vi använder bolster, kuddar, filtar och klossar för att stötta kroppen och därmed hitta den ultimala vilan för både kropp och sinne.

Sensing Yinyoga  utförs sittande och liggandes på golvet och ibland stående utan hjälpmedel och med lätta lirkande pendlande rörelser. Med ny forskning idag så vet vi att en hydrerad/fuktig bindväv det som är allra viktigast för att kunna leva så smärtfritt, rörligt och friskt som möjligt. Vi behöver titta inom oss istället och anpassa rörelser som underlättar istället för belastar för mycket på den yttre delen av jobbet. Så när vi rör och försiktigt, inutiutivt och på kroppens egna villkor så händer det något med vår bindväv/fascia. Den börjar som en svamp att suga upp vätska igen och har då möjligheten att ”skölja”bort lokala inflammationer samt gör så att det ”glider mellan bindvävlagren.

Har du en kropp som bränner och svider? Smärta på grund av skador obalanser? Har du ännu inte hittat ett sätt att komma ur en spiral av begränsningar i din kropp. Då kan den här formen av Sensing Yoga vara något för dig. Lätta igenkännande yogarörelser som grundar sig i att få igång så mycket rörelse som möjligt inuti din kropp.

P4 intervjuade Ingo kring yoga för män.

Klicka på videon bredvid för att lyssna!

yogakurs kungsbacka yogaschema

Priser & kursinformation

Alla kurser pågår 15 veckor och vi startar v 36

På schemat ovan kan du läsa vilka kurser som går höstterminen 2023. Du kan dela upp höstens kursavgift i två delar. Vi gör uppehåll  v 44.

Pris på plats i yogasalen.
Del 1,  1 200 kr betalas in senast innan kursstart
Del 2,  1 200 kr betalas in senast 30/9
Hel kursavgift betalas in senast innan kursstart,  2 400 kr.

Kurs online via Zoom
Del 1, 800 kr betalas in senast innan kursstart
Del 2, 800 kr betalas in senast 30/9
Hel kursavgift betalas in senast innan kursstart, 1 600 kr.

Vill du yoga fritt under hela höstterminen då betalar du 4 500 kr, du går på valfria klasser under veckan.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.

Betalningsalternativ

Efter din anmälan i formuläret nedan kommer du att få ett bekräftelsemail med inbetalningsalternativ via  bankgiro eller swish.

Anmälan är bindande, återbetalning av kursavgift endast mot läkarintyg. Du kan dela upp din kursavgift på 2 ggr. Meddela vid inbetalning hur du önskar dela upp. Är du företagare, säg till så skickar vi faktura på kursavgiften.

Använd gärna ditt friskvårdsbidrag, be om separat kvitto. Vi är även anslutna till Actiway och epassi.

Alla klasserna hålls på adressen Smörhålevägen 3 eller 5  Kungsbacka

Tisdag och fredagsklasserna på Smörhålevägen 5 (lokal Kungsbacka Pilates).

Torsdagsklasserna hålls på Smörhålevägen 3 (Room for recovery).

Anmälningsformulär

Anmälan är bindande.

För frågor och funderingar vänligen fyll i formuläret.

Vi ses på mattan, välkommen!

Kalle S

När jag började yoga hos Marie så hade jag en jättestel och ond rygg, idag mår jag bara bättre och bättre för varje dag. Min kropp blir mjukare efter varje yogapass.

Paula & Elisabeth

Tack för alla fantastiska yogakvällar!

Janne

Efter vårt yogapass med ledningsgruppen, kör jag några av Maries yogapositioner flera dagar i veckan, känns kanon!

Den här hemsidan använder sig av Cookies. Genom att stanna på hemsidan accepterar du vår användning av Cookies.